Det här med specialsnickeri

Det här med specialsnickeri

Morsning korsning!

Ännu en dag uppe i Piteå är här och snön ligger kvar som ett vitt täcke över hela staden, snart får det väl ändå vara bra tycker jag. Men vi kan inte kontrollera vädret utan det gäller att anpassa sig så det blir nog banne mig underställ idag också, annars fryser nog benen till is. Jag som är nyinflyttad till Norrland och Piteå har inte riktigt vant mig vid den här kylan, det kommer antagligen ta några vintrar innan jag vänjer mig. Idag ska jag ringa till Hellmans Specialsnickeri i Piteå och se om han kan bygga ett litet barskåp till mig. Här uppe finns det så många skickliga hantverkare och det är något som jag gärna vänjer mig vid, inga mera massproducerade möbler här inte. Jag vet inte om det finns någon där ute som känner till specialsnickeri och vad det innebär, men jag ska försöka förklara det så gott jag kan. Efter några få år som snickare så tror jag att ni ska kunna få en någorlunda förklaring på begreppet. Så som jag har förstått det så är specialsnickeri ett mer detaljerat och mindre snickeriarbete än vanligt snickeri innebär, här arbetar man väldigt mycket med design och träbehandling för att skapa unika hantverk och möbler. När man bygger ett hus så är det mycket reglar och bestämmelser som man måste ta hänsyn till, specialsnickeri är mer fritt och oftast handlar det om lite mindre hantverk än att smälla upp en kåk. Jag ska ringa och beställa en skylt som jag kan sätta upp på min dörr, med hjälp av ett schysst träslag och lite gravering så tror jag det kommer bli riktigt bra. Men först måste det bli rast innan jag kan ringa och det dröjer ungefär en timme till, här uppe i Piteå käkar dom väldigt sent frukost tydligen.  


Kommentarer är stängda.